ALOPECIA

en autoimmun sygdom

Alopecia er en autoimmun sygdom, hvor immunsystemet angriber egne og raske hårceller.

Sygdommen er ikke livstruende, men den kan påføre den enkelte store psykiske lidelser. Særlig i starten vil livskvaliteten og selvopfattelsen typisk være meget påvirket.

I løbet af et liv rammes 1,7 % danskere af Alopeci. Den optræder hyppigst hos børn og unge, og begge køn, men den kan også ramme senere i livet.

 Årsagen til Alopecia er desværre ukendt. Det menes at bl.a. infektioner eller psykisk stress kan være med til at udløse hårtabet ved arveligt disponerede personer. Der ses ofte sammenhængen hos de personer, som oplever pletskaldethed har være gennem en periode med stress.
Eller hvis man har andre i familien med autoimmune sygdomme, som diabetes, pletter med pigmenttab og stofskiftesygdom. Men arveligheden er der større sandsynlighed for at udvikle en af sygdommene selv.

Der er forskellige typer alopeci nogle er mere almindelige end andre.
Om man har Alopecia kan være svært at diagnosticere, da den viser sig i 3 forskellige former, med forskellige tegn der påvirke hårtabet på forskellige måder, som indikerer, at man har sygdommen.

Pletskaldethed

Alopecia areata

Kendt som pletskaldethed.
Udviser sig som pletvist og ujævn hår hårtab. Pletterne kan opstå flere steder på kroppen og vil som oftest være placeret meget tilfældigt. Pletterne kan forsvinde og komme igen andre steder. Nogle gange vokser pletterne sig større, andre gange kan pletterne forsvinde og gå i sig selv.
Der findes ikke mange behandlingsformer for Alopecia. Mange prøver til med diverse medicinske behandlinger, men ofte uden held og med andre bivirkninger som følge.
Se tiden an. I mere end 80 % af tilfældene vil der opstå der hårvækst igen inden for ca. et år.
I de tilfælde hvor håret ikke kommer igen, er det som ofte ved totalt hårtab (Alopecia totalis eller universalis). Her er chancerne mindre for at håret kommer igen.

Avanceret version

Alopecia totalis

Er en avanceret version af areata, der nden for relativt kort tider resulterer i fuldstændigt tab af alt dit hår på hovedet.
I sin mest ekstreme form fører Alopecia-området til Alopecia universalis. hvilket er fuldstændigt tab af hår på hele din krop læs mere herunder.
Ved denne tilstand vil paryk være din eneste mulighed for hår igen. I den situation anbefales en specialdesignet paryk, som er fremstillet nøjagtig efter dit hovedmål. Alle ønsker kan i den fremstillingsproces opfyldes. Farver, mængde, frisure, hvor skilning skal placeres mm.

Læs mere om spicialfremstillede parykker.

Totalt hårtab

Alopecia universalis

Alt kropsbehåring forsvinder. Dette gælder også bryn, vipper og skæg, som i den grad er med til at forme og rammene om vores ansigt.
Heldigvis er der muligt at rekonstruere bryn og liner om øjne på en naturtro måde.
Enten med en permanent makeup læs mere HER.

Eller ved brug af makeup Læs mere om vores Makeup kursus

Vi designer rammerne til dit ansigt

Vi har specialiceret os i at hjælpe dig der har brug for en paryk og hovedbeklædning

Adeleine har mnge års erfaring med parykker og kan hjælpe dig med at finde den rigtige.

Vaske og plejevejledning Påsat Paryk

Vaske og plejevejledning af Ægtehårs Paryk

Vaske og plejevejledning toupe

Vaske og plejevejledning af Toupé

Vaske og plejevejledning Extensions

Vaske og plejevejledning af Extensions